Monday, September 3, 2012

Kembali bersinar... Setelah lama menyepi kerana cinta

Mengutip sisa silam untuk di simpan di sudut hati... "Life goes on.." 


Kepulan awan kelabu yang menyelubungi aku selama ini, semakin hilang warnanya. Lama juga aku simpan; aku tahan; aku pendam namun kebelangkang ini aku mula nampak sinar. Bermula dengan memaafkan (TQ Prof Muhaya) kemudian Dia tunjukkan satu jalan. Sekarang aku sedang bertaruh dengan diri sendiri memperbaiki luka lama yang masih membara. Masih mengambil masa tapi semakin pulih.

Hari ini aku sentiada pandang ke langit. Melihat awan yang dulu kelam kini kembali putih bila kita rasakan kisah dulu hanya sebuah coretan masa yang harus di tinggalkan di letak dalam satu sudut hati yang jauh di belakang.

Aku perlu menghirup udara segar...
Banyak kesalahan telah aku lakukan. "Maafkan saya wahai dia. I treated u so bad. Tapi aku tak leh nak menahan sebab masih marah, dendam, dengki. Mulut berkata ok hati tidak.

Kini misi baru bermula. Najib dulu telah di berubah menjadi Najib kini. I don't care anymore... I need my life back. Even tho with you... like i said GTH... hehehe sorry. Actually i feel so bad.

Ok I need to stop "jiwang" now! Sekarang auk ban yak jump orang-orang baru. Hmmm.... jangan fikir bukan-bukan ya. "Orang Baru" kawan bukan ehemm... ehemmm.... tapi kalau dah jodoh apa salahnya kanzzz... tapi yup bukan apa just wanna share and feel the same experience. Seronok dan di situ Allah beri sinar. Cahaya yang aku rasa di tunjukkan sekelip mata. Mana taknya; bila perlakuan, kata-kata, pemikiran, kata hati semuanya terjawab dengan segera. Tak perlu kamus atau Ustaz untuk rujukan tapi aku yakin diberikan jawapan. Datang dari siapa? Pasti dari yang maha pencipta. Alhamdulilah... aku rasa gembira juga sebab terasa aku ni diperhatikan terus oleh-NYA yang mana aku garenti akan rasa bersalah kalau buat jahat. Kanzz...


Nikmat hidup; Orang cakap aku ni muda
"awet muda" tapi sebenarnya aku
tak rasa muda pun. Tapi ini nikmat Allah

Oklah! mulai hari ini aku akan fokus janji aku pada aku! Bila pilihan aku dah buat aku kena turutkan jangan berdolak dalih. 

Mulai saat ini aku akan asah mata tumpul nie kalau boleh setiap hari atau setiap masa sebab aku rasa buang masa setakat pendam, luah pada Puteh; pada Chantek. Kali ini aku akan luahkan pada Allah dan kawan-kawan. Harap walaupun remeh aku harap dia orang faham. 

Sebenarnya lama tak menulis nie sejak jadi penerbit nie. tak apa akan menulis dalam blog nie. 

Bila mendung dah berlalu
Pasti mentari mengeluarkan sinar

Ceria hari buang yang lesu hmmm bukan yang palsu
Gembira diri lihat yang elok-elok belaka cuci mata
Jiwa bersih perilaku yang baik sopan santun
Wajah pasti bersih berseri-seri

Bila mendung bakal berulang
Pasti yakin Allah itu ada dengan perancangannya

Luka hati kerana Dia
Sakit hati juga kerana dugaan NYA
Retak harapan punah impian
Allah saja yang tahu Redha

Fenomena berulang turun dan naik
"Rollercoster"
Perjalanan kisah hidup kita
Tapi ini kisah jiwa aku
Dia datan dan pergi
Itu lumrah kerana ini jalan
Satu-satunya pilihan aku
Dan aku terus berjalan tanpa toleh kebelakang
Sambil menadah tangan 
Mohon pada Allah.2 comments: