Saturday, January 30, 2010

SKODENG... Ayat-ayat mencari cinta di YM

BERDASAR KISAH BENAR.


Ikuti kisah skodeng antara Embong dan Kiah (bukan nama sebenar) yang sedang merisik seorang jejaka "Bratt Pit" (juga bukan nama sebenar) untuk seorang rakan yang berhajat. So sweet kerja skodeng mereka ni.


SENARIO:

" Ada rakan Kiah yang mempunyai hati terhadap si Bratt Pit ni. Namun nak approach segan sebab takkan "timba cari perigi kan". Jadi gunalah khidmat Kak Kiah kita untuk lakukan skodeng. Dan yang menariknya yang berhajat tu terpaut hati dengan Bratt Pit melalui facebook je. Cinta pandangan Cyber katakan. Ikuti perbualan mereka. "

Embong: kak Kiah, siapa yg suka Bratt Pit tu?


Kiah: ade kawan sy, budak luar. Dia tgk kat fb.. so dia tanya. Dia kata nak kenal tapi dia dalam proses siasat menyiasat agi. Emmm... Bratt Pit tu macam mana bdak nya ye?


Embong: ooh, saya ada buat intro lah sikit kat dia... aritu Bratt Pit tanya comel x bdk yg tu.. hahaha


Kiah: hahaha


Embong: Bratt Pit ni ok la. tp dier tu cam manja sikit.. hehe


Kiah: comey tu.. manja tu abstrack laa sayang


Embong: baik, selalu gak tolong org kalo cam dlm kesusahan. tp dier tu manja lebih


Kiah: oooo


Embong: Bratt Pit tu ngada.. kekadang memilih!


Kiah: dia hensem


Kiah: memang patut dia memilih.. hehe. hmmm..dia nampak macam ade msalah je. sy tgk macam sedey je muka dia


Embong: haha


Kiah: dia ade msalah ke or muka dia memang sedey macam 2?


Embong: sedih...? hmmm... tah lah. Dier ada mslh tu. haah dier memilih kalo gf ni. Cam dier x suka org tu lebih tua dr dier. dier suka org comel2. Tp pasal masalah dier, x nak bgtau...


Kiah: masalah pe? family ke? or awekssss? hehe


Embong: rasa bukan family. Dier ni jarang ada kwn sgt k.Kiah oooiii. Dier x de gf mmg single lg


Kiah: ooo... Kalau nak berkawan ok ker?


Embong: kwn ok je


Kiah: konon2 laa


Embong: kalo kwn kak Kiah nak kenal, ckp la.


Kiah: bdak tu nak kawan je ngn Bratt Pit


Embong: nanti saya bgtau Bratt Pit


Kiah: dia nak tak eh?


Embong: sbb dier kata x kisah nak kwn


Kiah: ooo


Embong: haah...boleh je katanya.


Kiah: kalau dia ade masalah.. gtahu je laa... nmpak air muka dia ngah sedey.. macam banyak je masalahnya


Embong: ermm biasa la dier.. dier tu perahsia org nye. Tu susah sikit saya nak korek. tp saya lak selalu ngadu ngan dier.. hehehe


Kiah: hehehe... biasalaa lelaki kan... Bratt Pit tu ada masalah duit kot


Embong: hehe pandai2 jer K. Kiah ni. Dier tu kalo duit mmg ada hal... heee


Kiah: hehehe kenapa? dia boros ke? sy serkap jarang je... lalala~


Embong: hehe... dier boros?? kedekut betul budak kecik tu. hehe mmg kedekut


Kiah: hahaha, tapi kenapa ade masalah duit jugak e? kalau dia tu kedekut?


Embong: dier jenis x minta duit parents


Kiah: ooooo


Embong: pastu dier dapat biasiswa jpa... so jpa selalu lambat. So selalu xde duit


Kiah: wey.. jpa rm5000 kot mmg laa lambat sikit. tapi bila dapat.. kena laa tahu simpan.. tul tak? tapi sian jugak. ikut pengalaman laa...hehehe...org sedey n risau macam tu... masalah duit je

Embong: entah la Bratt Pit watpe. aritu dier beli laptop guna duit jpa tu. pastu x tau wat pe


Kiah: ooooo


Embong: tp tu la. dier tu mmg perahsia


Kiah: tapi skrg dah masuk kan syg jpa nya?


Embong: tak tau cmne. belum kot kak Kiah. sbb dier x byr hutang dier lg


Kiah: hmm.. siannya. hutang ngn Embong ke?


Embong: sbb saya ada pinjam duit kat dier


Kiah: oooo


Kiah: hmm.. dia tak de wat keje part time?


Embong: takde pun


Kiah: ooo


Embong: pastu dier tu xde la ramai sgt kawan.. tu yg susah tu. dier menyendiri sikit


Kiah: may be itu ley bantu dia kalau dia keje.. oooo


Embong: tu la..


Kiah: dia hensem


Embong: entah saya pun x sure


Kiah: jadi artis pun boleh tau. hehehe. Bratt Pit tu tggi tak?


Embong: hehehe... mmg pun... stylo Bratt Pit tu


Kiah: ooo


Embong: hensem lak tu. tinggi dr Embong


Kiah: ley laa jdi artis... haha


Embong: Embong pendek sgt


Kiah: tak de laa pendek


Embong: tp kalo kategori lelaki dier x tinggi sgt


Kiah: tapi kecik syg... oooo


Embong: kecik ke saya? hehe


Kiah: yelaa. duk ngan Bratt Pit nampak kecik je


Kiah: hehehe. Bratt Pit nya pointer mesti tggi kan? sbb tu dia dapat jpa.. kan?


Embong: hehe... Embong duk ngan mana2 laki nampak kecik! hehe... haah, Bratt Pit 3 and above pointer dier... budak pandai tu. mmg pandai. major arab tu yg Embong respect. gaya dier sempoi sgt sampai cam kagum dier amik arab


Kiah: oooo... oklaa 2. hensem. pandai...mesti laa dia memilih


Embong: hehehe. biasa je. kwn2 dier x kisah. gf je dier mengada


Kiah: hahaha. lagipun dia kan muda lagi. baru 19 kot. tak kan nak cari gf dah kot. hehehe


Embong: haah...hehehe... muda lg... mmg cam budak kecik sungguh. dier mmg manja sikit. betul2 cam adik kalo ngan dier. xleh byg lebih. hahaha


Kiah: hahahaha...bersih lagi otaknya kot...hehehe


Embong: haha...bersih la gak kot


Kiah: hahahahaha...kawan sy ni baik org nya.... dia nak kawan ngn Bratt Pit... sy tak berani nak kasik... sbb takut Bratt Pit tak sesuai... tapi kalau Bratt Pit pun baik... ok laa


Kiah: hehehe... sy bmbg bukan pe


Embong: erm, kalo saya la... saya x syor kan


Kiah: lelaki zaman skrg advance skit... hehehehe... kenapa plak?


Embong: kalo kwn kak Kiah tu nak lebih mmg x dpt. sbb Bratt Pit ni susah sikit...hehe... bukan x nak bg... sbb sy risau... dier tu cam camne ek? moden terlebih.... tp xpe... boleh saya kenal kan je... x kisah


Kiah: moden terlebih?


Embong: hehe...cam dier tu hip hop sikit... hehe


Kiah: tapi dia solat kan walau pun moden2 pun kan? Embong... r u there?


Embong: sorry2. chat ngan ramai org lak... hehe


Kiah: hehehe... ooo...


Embong: Bratt Pit budak sekolah agama k.Kiah


Kiah: oo.. ok laa kalau dia jaga solat


Embong: baik


Kiah: oooo


Embong: haah... dulu maahad... pastu sekolah agama biasa


Kiah: ooo.. dak maahad.. oklaa 2... sy cakap kat kiki lain kali laa eh... kot2 kawan tu tak nak plak


Embong: haah


Kiah: hehehehe


Embong: ooh yeke? xpe2... tp kalo nak kenal


Kiah: ni just tanya2 je


Embong: bgtau segala2 nye la ok...sbb Bratt Pit nanti byk tanya... hehehe


Kiah: okies... tak de masalah


Embong: cam aitu dier nak tgk gambar... hahaha... saya kata saya pun x kenal sapa


Kiah: kasik gambar sy... lalalala


Embong: hahahaha... isk xleh... nanti abe k.Kiah marah


Kiah: alaa.. suh dia tgk je... sy daa add da pun fb dia... hahaha... alaa.. suh dia tgk je... sy daa add da pun fb dia.. hahaha.... sy pun tak de gambar kawan sy ni... kalau ade.. nnt sy kasik eh... k laa Embong


Kiah: ngantuk laa... hehehe


Embong: ok ok... bgtau la kalo apa2... ooh ok. tido dulu k~


Kiah: gd nite syg


Embong: gud nite darling... hehe

1 comment:

  1. amboi.. panjangnya citer kiah ngan embong.. hahaha

    ReplyDelete